HOME REMODEL: BEFORE AND AFTER VIDEO AND PHOTOS

Back to Website

HOME REMODEL

Before the kitchen remodel it was dated and cluttered.  The homeowner’s wanted a clean, contemporary style with an organic feel.  On their wish list was a larger island that offered more storage and a large countertop for baking cookies.  New appliances, sink and lighting were also high on their priority list.  The new design also needed to accommodate an area for a flat screen TV and other small appliances in order to get them off of the countertop.

We accomplished their style request by choosing bamboo cabinetry with satin granite countertops.  The granite used is called Victoria Regia, which certainly lends itself to an organic look.  To add color and interest we covered the backsplash with glass mosaic tiles in jewel tones.  All of the plug outlets were hidden to create a “clean” backsplash design.  The island was turned around and designed larger to accommodate deep drawers for storage and a large countertop for baking.  New pendant lights were installed above the island’s sitting area.  Under cabinet and above cabinet lighting was also installed for ambiance.

The tall cabinetry was made slightly higher to add interest.  A cabinet was designed especially to hold a flat screen TV. Below the TV is a cabinet to store small appliances, therefore leaving the countertops clutter free.  An integrated Sub Zero refrigerator was incorporated with a cabinet panel to give a seamless look.  The microwave, wall oven, wine refrigerator and the induction cook top are all from Electrolux.  The dishwasher is by Bosch.  The double-bowl sink is silgranit in the color Anthracite (black) with an oil rubbed faucet and R/O faucet, which appear black and work nicely with the sink color.

The old fireplace was dated and the base was too large for the area in which it stood.  We made the base smaller and covered it with travertine tiles, which match the flooring.  We re-designed the fireplace making it an open style with a flat burner that now holds glass chips.  The walls of the fireplace were covered with thin stacked stone in shades of green and brown.  The new fireplace is modernized and works much better with the new kitchen and flooring.

In the entry and great room we installed new travertine tile, which was also installed throughout the entire house creating a nice flow.  The pillars were painted in a deep shade of brown that coordinates well with the front entry door, laundry room door and the cabinetry.  In the great room a “picture frame” carpet was installed and bordered with natural river rock stones.  New glass and metal sconces hang on the walls and a semi-flush fixture hangs in the entryway, which compliments the sconces.  An awesome glass river rock pendant cluster hangs above the kitchen eating / sitting area, which worked well with the river rock floor border.  The ceilings were painted a warm white color (they were yellow) which worked much better with the yellow colored faux walls.  If I had my way I would have changed the wall color because I felt the color was too bold and over powering for the new materials used.  However, the homeowner’s really liked the existing color and over ruled me.  Their happiness is what is most important!

The master bathroom needed a complete revamp, too.  It was very dated and cluttered.  The vanity was too small with not enough storage and the corner medicine cabinet was an eye sore.

We removed the low pony wall which allowed more space for a larger vanity and more room for the tub area.  A new marble countertop was installed and two Zen vessel sinks sit nicely atop.  The faucets were set on the sides of each sink for interest and convenience.  Plus we had to allow space for the two medicine cabinet doors to open, they’re behind and part of the mirror.  New light fixtures were installed above each sink providing ample lighting, as well as a nice look for the room.  Walls of blue, white and brown mosaic glass tiles were used to add color and flair.  The other walls were faux painted with pearl white paint.

A chandelier made out of flight paper hangs above the tub.  The oval freestanding soaking tub is made of volcanic limestone by Victoria and Albert.  We added a backrest for comfort while soaking.  A tall sleek floor faucet completes the look.  The tub was off center before and cramped into the corner and now the new tub is the perfect size for the corner and just  right for the petite homeowner.

A clear glass panel separates the tub and shower.  The glass panel sits on a block of marble, which is used as a bench for the Mrs.  The new shower was made larger and is covered from floor to ceiling with glass mosaic tiles.  The new glass enclosure is clear to show off the tile work and also the glass door that leads to a new outdoor shower (A must for the Mr).  Custom niches were also designed to hold toiletries.

The outdoor shower was built because the Mr likes to be one with nature.  The walls were constructed and covered with the same glass mosaic tiles as the inside shower, creating a continuous look from one to the other.  A new light fixture and towel hook were also added for convenience.

The master bedroom was also revamped with new travertine flooring and pearl white faux painted walls.  But the most striking is the authentic sky ceiling with an LED light tray that encompasses the entire room.  The blue sky works nicely with the blue tile in the master bath and both rooms were transformed into a beautiful spa-like atmosphere.

Contact Cheryl to make an appointment  to discuss the possibilities of remodeling your home!  Call Today – 480.816.4233 or click http://sandella.net/contactus/contactus.html

Back to website

 

"Cheryl Sandella"About Cheryl:

Cheryl Sandella, Interior Designer ASID Allied Member, works with her husband and partner of 30 years, Al Sandella, General Contractor. They own Sandella Custom Homes and Interiors, design and build firm, in Fountain Hills Arizona and design, remodel and build homes in the valley. To read more about her go to http://www.sandella.net/aboutus/aboutus.html

 

 

WANT TO USE THIS ARTICLE IN YOUR NEWSLETTER, BLOG OR WEB SITE? You can, as long as you include this complete blurb with it: Cheryl Sandella, Interior Designer publishes a monthly eZine called “Bespoke Home”. If you want Tools, Tips and Guidance to design, remodel and custom home building, be sure to get your complimentary subscription at http://www.sandella.net

For a FREE consultation call 480.816.4233 or click http://www.sandella.net/contactus/contactus.html

Please feel free to leave a comment or ask a question regarding this post, we’d love to hear from you!

 

"Sandella Logo"Sandella Custom Homes & Interiors

PO Box 18132

Fountain Hills, AZ 85269

480.836.1543 – office

480.816.4233 – Cheryl’s personal line

http://www.sandella.net

 

PHOTOS:

"kitchen before remodel"

"kitchen after remodel"

"kitchen after remodel"

"fireplace before remodel"

Before

"fireplace after remodel"

After

"entry before remodel"

Before

"entry after remodel"

After

"master bath before remodel"

Before

"master bath after remodel"

After

"master vanity after remodel"

After

"tub / shower before remodel"

Before

"tub/shower after remodel"

After

"master tub after remodel

After

"master shower before"

Before

"master shower after remodel"

After

"outdoor shower before remodel"

Before

"outdoor shower after remodel"

After

"master bedroom before remodel"

Before

"master bedroom after remodel"

After

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: